18:30

Nacka Juniors FF

Referat: Söder Futsal - Nacka Juniors FF

Söder Futsals andra hemmamatch, även denna av derby-karaktär. Nu mot starka Nacka Juniors. Söndagsmatch - Vintervikshallen.

Söder Futsal kommer till matchen med en bra seger i bagaget, fullt medvetna om att nu väntar ett bra lag, ett av Söder Futsal förväntat topplag i serien, som inte är helt kartlagt.

Fiket hade öppnat, 60 pers i publiken var på plats (kändes som fler men kanske för att familjer var på plats och barnen sprang så fort?), domararna hade fått sitt kaffe och alla väntade på att matchen skulle starta.
Smack - vad hände?!
34 sek och 0-1.
Uppförsbacke....inte vad Söder Futsal hade räknat med. Laget jobbar in sig i matchen men 0-2 kommer efter ca 10 min, efter passivt agerande i Söder Futsals defensiv. Halvleken rullar på, chanser skapas åt båda håll och emellanåt är det riktigt bra och underhållande spel från båda lagen. Söder Futsal får till ett litet övertag i slutet av halvleken och reducerar rättvist till 1-2 innan domarna blåser för halvtid. Det är Söder Futsals lagkapten Mohamed Musa som trycker in bollen stenhårt upp i nättaket.

Lagen kommer in på plan, i pausen har Söder Futsal hämtat energi, lagt upp planen för att försöka vända matchen till egen favör. Signalen går för start.
1-3 efter 14 sek.
Uppförsbacke igen... Nu är goda råd dyra....fokus på att ta rätt beslut, inte släppa in fler mål, samtidigt som Söder Futsal måste skapa framåt. Det blir riktigt bra tempo i matchen och efter cirka fyra minuter in i halvleken kommer en reducering för Söder Futsal, genom ett vasst skott utifrån av Velimir Markovic, 2-3. Nu är det match igen.

I 12:e minuten kommer en situation som verkligen visar viljan hos Söder Futsal. Efter en bra brytning av Kasper Kajermo på mittplan, så trycker sig Velimir Markovic fram, offrar sig helt och stöter in 3-3. Han åker med huvudet in i väggen bakom målet, publiken blir oroad, men han reser sig strax upp. Nu är Söder Futsal på G!
Matchen böljar fram och tillbaka, vardera laget har ribb-träff och chanser skapas.

När det är tre min kvar tar Söder Futsal timeout, samlar ihop laget och samtidigt vet Söder Futsal att Nacka Juniors vill ha 3 p för att hänga med i toppen av serien. Sista minuterna chansar alltså Nacka Juniors genom att ta ut målvakten och spela med joker. De trycker på hårt, Söder Futsal försvarar sig, jobbar hårt i defensiven.När det är ca 30 sek kvar vinner Söder Futsal boll i eget försvar, Elvir Spahovic är blixtsnabb i tanke och fötter, siktar skoningslöst mot Nackas tomma bur... Mål!!!! 4-3 till Söder är ett faktum. 20 sek kvar, Söder Futsal reder ut stormen.

En mycket skön seger, där Söder Futsal hämtar upp tuffa underlägen och visar att de aldrig ger upp, och att de verkligen kan jobba ihop som lag.

Tack till alla som kom och tittade, till funktionärerna, tack till domartrion, matchvärden Capaero AB och till Nacka Juniors som verkligen bjöd upp till en bra och underhållande match. Och inte minst - mycket bra jobbat Olivia och Estelle i fiket!

Söder Futsals Matchens Lirare: Velimir Markovic